Huurindex

In de huurovereenkomsten van Interclavis staat dat de verhuurder het recht heeft jaarlijks de huurprijs te indexeren op basis van de consumentenprijsindex van het CBS. Dankzij deze indexeringsclausule hoeft de verhuurder geen huurverhoging voor te stellen. Door de huurovereenkomst te ondertekenen, zijn beide partijen immers al aan het begin van de huurperiode akkoord gegaan met de huurverhoging.

Wel dient de verhuurder de huurder een maand van te voren schriftelijk op de hoogte te stellen van de huurverhoging.

Hierbij moet het volgende vermeld worden:

  • Hoe de huurverhoging is berekend;
  • De oude huurprijs;
  • De nieuwe huurprijs;
  • De ingangsdatum;

De huurder kan mondeling of schriftelijk bezwaar maken tegen de huurverhoging als de verhuurder een andere (hogere) prijsindex gebruikt dan in het huurcontract is vermeld. De verhuurder komt dan namelijk het contract niet na.

U kunt als verhuurder de indexering berekenen op Indexeringsmodule huurprijsaanpassing.

Verhuur sneller met een Gratis 3D presentatie

Het is belangrijk om uw huis in Amsterdam zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van potentiële huurders. Om deze reden maken wij altijd gratis een 3D presentatie van uw woning. Deze visualisatie van de diverse vertrekken in de woning trekt vaak extra snel geschikte huurders aan. Dit is dus een uitstekende manier om uw woning aan de man te brengen. Daarnaast kunt u nog vele andere voordelen verwachten wanneer u uw huis gaat verhuren in Amsterdam via Interclavis.

WIJ VERHUREN WONINGEN AAN
logos

Wij adverteren op diverse verhuur websites
waaronder Funda.nl, Pararius.com
en XpatRentals.com.

Wij assisteren hr-afdelingen van internationale
bedrijven bij het vinden van woonruimte
voor hun medewerkers.

IK WIL EEN GRATIS HUURWAARDEBEPALING VOOR HET VERHUREN VAN MIJN HUIS

Ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief
Ik ben ook geïnteresseerd in beheer
*De gratis huurwaardebepaling geldt voor woningen in de regio Amsterdam die voor minimaal 6 maanden beschikbaar zijn voor de verhuur.